Днес на прицел бяха заведенията по Крайбрежната алея на Варна. По

...
Днес на прицел бяха заведенията по Крайбрежната алея на Варна. По
Коментари Харесай

БАБХ стартира засилени проверки на мерките срещу CОVID 19 във варненските заведения


Днес на прицел бяха заведенията по Крайбрежната алея на Варна. По време на инспекцията доктор Дияна Иванова от отдел " Контрол над храните " към БАБХ Варна изясни, че всички храни по заведенията би трябвало да бъдат етикетирани. 

" Условията на предпазване са доста значими за храни, които са от скотски генезис. Не би трябвало да се прекъсва хладилната верига за предпазване. Друго значимо в обектите за публично хранене е това, че следим да бъдат маркирани заготовките с дата на подготвяне и партиден номер.

Персоналът би трябвало да е екипиран наложително с персонални защитни средства, маски или шлемове. Ръкавиците са целесъобразни за личния състав, който работи непосредствено с храни и най-много за артикули, които нямат следваща термична обработка.

Дезинфекционни препарати би трябвало да бъдат сложени на всички умивалници. Стриктно би трябвало да се дезинфекцират обектите. Предвид епидемиологичната конюнктура тази стерилизация би трябвало да е още по-честа по отношение на повърхности, които влизат непосредствено в контакт с храни. Тези повърхности би трябвало да се дизенфикцират през 2-3 часа.  Трябва да се следи сткритно, когато се прави стерилизация върху работните плотове да няма храни, с цел да няма риск за здравето, това е химична заплаха. 

Трапезната посуда, с която се изнася храната на клиентите, задължителто би трябвало да се дезинфекцира след всеки клиент, както и трапезната посуда, която е вътре в самия обект. Приборите би трябвало да са сложени в салфетка или опаковка, да нямат пряк досег до ръцете на личния състав.

Проверките стартират от през днешния ден и ще продължат до 10 септември. Ще следим дали материално-техническата база дава отговор на условията на настоящото законодателство, периодите на валидност на първични материали и храни, които се одобряват в обекта, изискванията на тяхното предпазване и други, които изредихме към този момент. Що се отнася до материално-техническата база не сме установили доста нарушавания ", разяснява доктор Иванова.

Управителят на " Морска тераса ", показа при инспекцията през днешния ден, че не се е налагало тестване за ковид на личния състав, защото досега никой не е имал сиптоми, само че ежедневно се мери температурата на чиновниците и прецизно се съблюдават наредбите на контролните органи.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР